Zangvakantie Opera

Altijd al eens willen ontdekken wat u (meer) met uw stem kunt doen? Een aantal operawerken instuderen terwijl u vakantie viert op een prachtige plek? Dan is deze Opera Zangvakantie echt iets voor u!​

Geniet en breng uw stem tot leven

U krijgt les van de ervaren vocal coach Astrid Vrensen, die u helpt zelfvertrouwen te krijgen in zowel het gebruik van uw stem als in uw presentatie.

Aan het einde van deze zangvakantie zingt u zonder schroom een aantal heerlijke werken uit de opera Carmen van Georges Bizet.  

Dag 1:
Reisdag. U reist op eigen gelegenheid* naar Roussillon-en-Morvan, waar u ’s avonds onder het genot van een heerlijk aperitief en diner kennis maakt met de andere cursisten en zangdocente Astrid.

Dag 2 t/m 6:
Coaching overdag tussen 9:30 – 16:30 van dramatische sopraan en master in Opera Astrid Vrensen.

De lessen bestaan onder meer uit:
Ontspannings- en activeringsoefeningen, het inzingen, zangles, noten instuderen met behulp van de piano, uitspraak, interpretatie en samenzang. Uiteraard is er tussendoor koffie/thee en een lange lunchpauze.

Elke dag is er ruimschoots de tijd om te ontspannen in en om het huis, de les te laten bezinken of de omgeving verder te verkennen. En we genieten van met aandacht bereide maaltijden!

Dag 7: Reisdag. Deze mooie vakantie eindigt met een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Les van een professionele zangpedagoge
​Astrid Vrensen studeerde cum laude af in Solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag aan de Operaklas aldaar. Zij studeerde en volgde masterclasses bij onder meer Christina Deutekom, Dame Joan Sutherland, Roberta Alexander en Elly Ameling.

Zij deed mee aan verscheidene producties in binnen- en buitenland bij onder meer:
Combattimento Consort, De Hoofdstad Operette, de Vlaamse Opera, Opera Spanga, en het Festival Oude Muziek Utrecht. Onlangs ging zij op tournee door Nederland met een originele, prachtige vertolking van Schuberts Winterreise, samen met Mylou Frencken, bekend van ‘Met het mes op tafel’.

Daarnaast is Astrid ervaren in het opleiden van zowel beginnende als gevorderde zangers, individueel en in groepen.

Astrid Vrensen zegt over deze zangvakantie:

“Ik treed regelmatig op met diverse gezelschappen en ben al jaren actief als zangpedagoog en vocal coach.

Deze zangvakantie is er voor iedereen die meer uit zijn of haar stem wil halen. Of u nu al jaren individueel zangles heeft en wat meer samen wilt zingen, of u juist in een koor zingt en u met wat meer zekerheid de zangpartijen wilt instuderen.

Ik kijk ernaar uit om met de deelnemers een aantal mooie muziekwerken in te studeren. Ik heb deze uitgezocht omdat ze toegankelijk en interessant zijn voor en beginners en gevorderde zangers.

Natuurlijk gaan we niet alleen oefenen en zingen, we besteden ook aandacht aan podiumpresentatie én ontspanning maakt deel uit van ons programma.

We sluiten de week af met een kleine presentatie op Château du Pommoy”

Cursusniveau
Deze operazangvakantie is geschikt voor iedereen die van zingen houdt en enig muzikaal gehoor heeft. Goed noten kunnen lezen is handig, maar niet noodzakelijk. Het is een ontspannen, muzikale zangvakantie.

Inbegrepen
– Verblijf voor zes nachten in Château du Pommoy, midden in regionaal natuurpark Le Morvan in Bourgondisch Frankrijk
– Alle maaltijden ter plaatse (ontbijtbuffet, lunch, diner)
– Twee glazen bier, wijn, of fris bij lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de hele dag
– Gebruik van de faciliteiten van het château, beddengoed, handdoeken
– Toeristenbelasting
– 5 dagen vocal coaching en koorzang door zangpedagoge Astrid Vrensen. Hieronder vallen ook beweging en ademhalingsoefeningen, instuderen van de werken en de presentatie.

Niet inbegrepen
De reis van en naar Roussillon-en-Morvan
Persoonlijke uitgaven die hierboven niet genoemd zijn

Reisdata en prijs
Zondag 1 september – zaterdag 7 september 2024

​Deze cursus gaat door!

€ 995 pp op een gedeelde grote kamer met luxe badkamer.

Reserveren en meer informatie: info@chateaudupommoy.com

*Indien gewenst kunnen deelnemers samen reizen. Wij kunnen u helpen met elkaar in contact te komen.