De Omgeving

Château du Pommoy is met zijn ligging in het regionale natuurpark Le Morvan de ideale plek voor een langer verblijf: rust, schone lucht, natuur en comfortabele kamers. Overdag is het goed vertoeven in zon of schaduw en bij warm weer is een frisse duik in het zwembad zo gemaakt. Bij een heldere lucht is het ’s nachts genieten voor de liefhebbers van een blik op de sterrenhemel. Zelfs de Melkweg is zichtbaar!

Gorges de la Canche, Wouter van Aalst EOS 70D_0689

In de prachtige natuur is het fantastisch wandelen, fietsen of watersporten. Het château ligt vlakbij bekende wandelroutes zoals Grande Randonnée ‘Tour du Morvan’ en de Gorges de la Canche met watervallen. Sportieve tourfietsers kunnen hun hart ophalen op de pittige hellingen in het heuvelachtige landschap.

Waterliefhebber? Op de stuwmeren Lac de Pannecière en Lac des Settons kunt u onder meer zwemmen, zeilen, waterfietsen en kanovaren. Wie van wilder water houdt kan raften op de Cure en de Chalaux.

 

Autun

Ook de cultuurliefhebber komt hier volop aan zijn trekken. Le Pommoy is centraal gelegen ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden. De historische plaats Autun is maar een kwartiertje rijden. Ook de opgraving van de Gallo-romeinse nederzetting Bibracte met museum is heel interessant. Hier streed de échte Vergincetorix én werkte Julius Caesar aan zijn boek over de Gallische oorlog.

 

Bedevaartsoord Vézélay met kathedraal en een fantastisch uitzicht vanaf de stadsmuur is bijzonder schilderachtig.

Als u van culinair genieten houdt, zult u graag Saulieu bezoeken, met het beroemde sterrenrestaurant van Bernard Loiseau.

Ook de mooie stad Beaune leent zich uitstekend voor een dagtrip.

En voor de wijnliefhebber is de route des grands crus met miljoenen wijnstokken en vele wijnproeverijen niet te missen!

Hospices de Beaune
panorama Vezelay