Aandacht voor jezelf

Stilstaan bij jezelf – het brengt je in beweging!

Ren jij jezelf in het dagelijks leven vaak voorbij? Verlies je daarbij weleens het contact met je eigen voeten op de grond? Er is zoveel dat onze aandacht vraagt: werk, familie, vrienden, lastige én leuke dingen in ons leven. Aandacht voor onszelf schiet er dan vaak bij in. Heb je behoefte aan meer rust en overzicht? Vliegt jouw geest alle kanten op en zou je meer focus en richting willen hebben? Wil je je grenzen beter leren kennen en bewaken? Zou je graag bewuster keuzes willen maken? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat een week aandacht voor jezelf jou brengt?

Kies dan voor de cursusweek Aandacht voor jezelf in een streek waarin stilte en ruimte nog vanzelfsprekend zijn.
De week wordt geleid door Josée Boijens, ervaren trainer, coach én liefhebber van ongerept Frankrijk. Ingrediënten voor een week vol aandacht voor jouzelf zijn: mindfulness (oefenen in het bewust aanwezig zijn van moment tot moment), aandachtig bewegen met toegankelijke yoga-oefeningen, gebruik maken van de natuur (o.a. wandelen in stilte), bij jezelf én de ander blijven in communicatie, bewust omgaan met stress en bewust keuzes maken. En ook: hoe neem je jouw ervaringen en ontdekkingen mee naar je dagelijkse leven thuis? Josée is gecertificeerd mindfulness trainer en ervaren in het op maat begeleiden van groepen.

Josée Boijens

Momenten van verstilling worden afgewisseld met speelse, creatieve oefeningen en interactie. De rust en het comfort van onze verblijfplaats bieden ons letterlijk en figuurlijk een adempauze, ruimte om te vertragen en onze blik te verruimen. Binnen het programma is er veel aandacht voor wat jou persoonlijk bezighoudt. Ervaring met mindfulness, yoga en/of meditatie is niet noodzakelijk, nieuwsgierigheid naar jezelf staat voorop. Ben je hier wél vertrouwd mee, dan is deze week een mooie kans om je ervaring te verdiepen: je ontdekt steeds weer nieuwe dingen.
Op zondagavond maak je tijdens het diner kennis met de andere deelnemers en de cursusleider. Op maandag t/m vrijdag is er een ochtendprogramma van 9.30 tot 12.30. Inbegrepen bij de cursus zijn twee middagactiviteiten: een wandeling in de prachtige natuur rond het château en naar een verstilde historische plek in de omgeving. Verder naar behoefte 45 minuten individuele coaching. Je hebt ruimschoots de tijd om te ontspannen in en om het huis, de cursus te laten bezinken of de omgeving verder te verkennen. En we genieten van met aandacht bereide maaltijden!
Wat breng je mee? Gemakkelijk zittende kleding in laagjes, wandelschoenen, eventueel meditatiekussentje/-bankje. Yogamatten en cursusmateriaal worden ter plekke verstrekt.

 

Wil je meer weten?
In juli verscheen de Josephine, een persoonlijk magazine waarin Josée vertelt over haar aanpak en inspiratiebronnen: https://issuu.com/susanvandijk/docs/josee_magazine_issuu Josée’s website: www.entractes.nl – voor vragen over de cursus: info@entractes.nl

Inbegrepen:

 • De cursus ‘Aandacht voor jezelf’ zoals beschreven
 • 6 overnachtingen op basis van verblijf in een grote tweepersoonskamer (op indeling als je alleen reist; twee- of eenpersoonsbed naar keuze), met eigen badkamer
 • Gebruik van bad- en bedlinnen
 • Gebruik van de faciliteiten van het château
 • 3 maaltijden per dag (te beginnen met diner op zondag; na ontbijt op zaterdag vertrek, je krijgt een lunchpakket mee), 2 drankjes (bier, wijn, fris) bij de maaltijden
 • water, koffie en thee
 • Een passende excursie
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen:

 • Reis van en naar Le Pommoy
 • Verzekeringen
 • Overige dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Prijs van dit arrangement: € 895,- pp

Data op aanvraag

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Direct aanmelden

 • Geef hier het arrangement van uw keuze aan
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.